STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION – Trei mituri despre informațiile de pe ambalajele vaccinurilor

Pentru că nu există suficient de multă informație oficială, dar și pentru că suntem deficitari la capitolul educație, informații false cu privire la data de fabricație, data de expirare sau numele vaccinurilor Covid-19 au devenit rapid virale pe rețelele sociale. Astăzi demontăm 3 astfel de narațiuni care au strâns zeci de mii de distribuiri în ultimele luni.

citește mai mult

STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION – Nu, nu este adevărat că sistemul de sănătate din România vrea „să vă ia copiii”

Într-o postare pe Instagram intitulată „Marș! Luați labele de pe copii!” de la sfârșitul lui august 2021, criticul de modă Dana Budeanu îi anunță pe părinții din România că li se pregătește ceva grav. Mai exact, se vor deschide mai multe secții de COVID-19 pentru  copii în spitalele din București, asta echivalând, în opinia ei, cu intenția autorităților „să vă ia copiii”. Adică un fel de plan diabolic al celor din conducerea sistemului de sănătate de a ține copiii departe de părinți, timp de două săptămâni.

citește mai mult

STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION – Interviu online #7 cu Gindrovel Dumitra – coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei: Este riscant să călătorești cu avionul dacă te-ai vaccinat anti-Covid-19?

Sute de postări avertizează asupra unui potențial risc de a dezvolta cheaguri de sânge (tromboze) la persoanele vaccinate anti-Covid-19 care călătoresc cu avionul. Ba chiar circulă ideea că unele companii aeriene își sfătuiesc clienții vaccinați să nu mai zboare.

citește mai mult

STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION: Vaccinuri pentru copii: cum vor să ne sperie antivacciniștii cu exagerări, omisiuni și falsuri

Vaccinarea continuă să fie cel mai ofertant subiect pentru dezinformare, iar atenția anti-vacciniștilor și conspiraționiștilor s-a mutat în ultimele zile pe subiectul vaccinării copiilor între 12-15 ani, după anunțul Agenției Europene a Medicamentului că vaccinul Pfizer a fost autorizat și pentru această categorie de vârstă.

citește mai mult

STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION! Cum a profitat China de moartea a 23 de bătrâni norvegieni pentru a contesta eficiența celui mai folosit vaccin de prevenire a infectării cu COVID-19

Moartea a 23 de persoane în vârstă în Norvegia, după vaccinarea împotriva Covid-19 și ancheta pornită de autorități, au declanșat o reacție imediată a Chinei, prin solicitarea formulată pe canalele mediatice afiliate chiar interzicerea vaccinului produs de Pfizer-BioNTech.

citește mai mult

STOP CORONAVIRUS DISINFORMATION! Cum au călătorit pe Facebook sfaturile fake ale unui diavol bătrân către unul mai tânăr

Nu e prima dată când oamenii atribuie în mod eronat niște citate unor personalități notorii. Cel mai cunoscut exemplu de la noi e atribuirea eronată a celebrei fraze lui Ștefan cel Mare: „Moldova n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu e a voastră, ci a urmașilor voștri și a urmașilor urmașilor voștri în veacul vecilor”

citește mai mult

SUSȚINE PROIECTUL LARICS ROMANIA

Conținutul nostru editorial este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oamenii care ne susțin. Micile tale donații ne arată ca apreciezi munca noastră și ne ajută să continuăm activitatea organizației. Contribuie și tu!

SUSȚINE