f1

Institutul de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), sub patronajul Academiei Române, vor prezenta, în premieră, rezultatele unui studiu sociologic bazat pe două sondaje de opinie desfășurate simultan în societatea românească și în societatea americană. Studiul intitulat, Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi Statele Unite ale Americii, reprezintă o contribuție științifică unică pentru consolidarea parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin cunoașterea mai aprofundată, într-o abordare comparativă, a celor două societăţi.

Prima cercetare sociologică simultană în SUA și România

f2

Foto: o ilustrare grafică a rezultatelor cercetării

 

Datele sondajelor de opinie reprezentative la nivel naţional realizate în Statele Unite ale Americii şi în România au fost culese de companiile ce cercetare sociologică The Polling Company (SUA), respectiv Inscop Research (România). Cercetările au avut la bază un chestionar amplu, comprehensiv, focusat pe teme similare, respective pe teme specifice fiecărui ţări.  Studiul relevă valorile, atitudinile, stările de spirit ale celor două societăți în anul 2018 şi particularitățile fiecăreia, datele urmând să fie prezentate public atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii.

Cercetarea unicat își propune și promovarea relației strategice romano-americane și generarea de oportunități pentru expunerea percepției pozitive a Americii în România, respectiv pentru promovarea României în SUA.

În majoritatea lor, întrebările au fost identice, dar există și întrebări specifice fiecărei societăți, americană și, respectiv, românească.

Când vor fi prezentate rezultatele cercetării?

f3

Foto: Ilustrare grafică a unei întrebării puse exclusiv publicului american

 

Din perspectiva Academiei Române, cercetarea este dedicată Centenarului și este menită să releve profilul societății românești, inclusiv în comparație cu societatea americană.

Rezultatele cercetării vor releva valorile, atitudinile și stările de spirit ale celor două societăți în anul 2018, plus particularitățile fiecăreia, iar datele vor fi prezentate public în România, marți, 20 noiembrie, ora 9.00, în Aula Academiei Române (Calea Victoriei 125).

Evenimentul va fi deschis de către președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Moderatorul evenimentului va fi academicianul Victor Voicu, vice-președinte al Academiei Române, iar proiectul va fi prezentat de Directorul ISPRI/Președinte LARICS, Dan Dungaciu. Rezultate vor fi prezentate publicului, în premieră, de către Brett Loyd (The Polling Company) și Darie Cristea (Inscop Research).

În lunile următoare vor fi realizate mai multe studii de profunzime pe mai multe teme investigate în cadrul proiectului, urmând să fie organizată și o reuniune similară în SUA.

Cine este The Polling Company?

f4

 Foto: Brett Loyd, sociologul campaniei prezidențiale Trump-Pence

Rezultatele cercetării vor fi prezentate la București de Brett Loyd, preşedinte şi CEO al The Polling Company. Brett Loyd, fost director de cercetare ale Comitetului Naţional Republican şi sociolog al campaniei prezidențiale Trump-Pence 2016 este preşedinte şi CEO al companiei de cercetare sociologica The Polling Company, o firmă americană de cercetare și consultanță, cu sediul la Washington D.C., înființată în 1995.

De-a lungul timpului, Brett Loyd a deținut poziţii de analist de strategie, director de cercetare sociologică şi consultant pentru numeroşi candidaţi pentru Camera Reprezentanţilor, Senat, pentru funcţia de Guvernator, pentru comitete politice naţionale, precum şi pentru candidaţi la funcţia de preşedinte al SUA la alegerile din 2008, 2012 şi 2016.

În 2016, Brett Loyd a fost sociolog al campaniei prezidenţiale Trump – Pence, fiind unul dintre foarte puţinii analişti care a previzionat cu acurateţe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Având o experienţă bogată atât în sectorul corporatist, cât şi în mediul politic, Brett Loyd a lucrat la numeroase strategii şi studii de piaţă pentru companii din top Fortune 500 şi numeroase asociaţii comerciale. De asemenea, Brett loyd a activat în calitate de lector şi consultant pentru universităţi, companii internaţionale specializate în relaţii guvernamentale, a dezvoltat, implementat şi predat politici publice studenţilor, profesorilor sau reprezentanţilor corpului diplomatic din peste 90 de ţări.

The Polling Company Inc., compania condusă de Brett Loyd, are un portofoliu larg de clienți printre care American Boeing, PayPal, American Express, Unilever, Automobile Association, Major League Baseball, Save the Cildren, Department of Justice, Hampton University, US Consumer Product Safety Comission, Partidul Republican etc..  Compania oferă o gamă variată de servicii de cercetare primară și secundară, cantitative și calitative, orientate către comportamentul consumatorilor, incluzând sondaje, focus grupuri, analize de media management și alte metode alternative de cercetare bazate pe tehnologii de vârf.

The Polling Company a încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea cooperării cu compania românească de cercetare sociologică şi marketing, Inscop Research. The Polling Company și Inscop Research dezvoltă un set de metodologii inovative dezvoltate în Statele Unite care pot fi aplicate pe piața românească și regională.