București 11.02.2022

REACTIE ISPRI

În urma menționării inadecvate în presă în ultimele zile a numelui Directorului Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române „Ion I. C: Brătianu” în asociere cu funcții, roluri sau aspirații politice, profesorul Dan Dungaciu, Directorul ISPRI, precizează că nu a avut niciodată și nici nu are vreun angajament politic.

Domnul Profesor Univ. Dr. Dan Dungaciu conduce sau coordonează în acest moment Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale a Academiei Române și instituțiile asociate cu acesta (Fundația Universitară a Mării Negre, LARICS, Masterul de Studii de Securitate al Universității din București). Singura preocupare publică a Directorului ISPRI este în această direcție și ține exclusiv de dimensiunea academică și profesională.

Domnul Profesor Dan Dungaciu, alături de instituțiile pe care le coordonează, doresc sa transmită și pe această cale oamenilor politici sau jurnaliștilor rugămintea de a verifica informațiile înainte de comunicarea și publicarea acestora în spațiul public.

Departamentul de Comunicare al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”