Miercuri, 27 martie a.c., participanții la programul de Internship LARICS (februarie-aprilie 2019) au avut ocazia să dialogheze cu expertul Dr. Adam Lelonek de la Center for Propaganda and Disinformation Analysis (CAPD) din Polonia despre fenomenul fake-news în Europa Centrală și de Est în cadrul unui webinar.

Astfel, prin această inițiativă, LARICS și-a propus să creeze și o punte de dialog între studenți/masteranzi și experții internaționali specializați în combaterea dezinformării și comunicare strategică în Europa Centrală și de Est.

Programul Internship-ului LARICS reunește studenți și absolvenți din domenii precum sociologie, economie, istorie, jurnalism, comunicare, științe politice, relații internationale sau drept, iar în urma procesului de selecție, șapte tineri au fost acceptați pentru începerea sesiunii de pregătire. Având în vedere specificul insituției, selecția a urmărit cu precădere identificarea candidaților cu abilități de gândire strategică, analiză și sinteză, dornici să se specializeze în analiza evenimentelor interne și internaționale, în contextul unor confruntări purtate în spațiul mediatic care au ajuns la nivelul unor războaie informaționale cu implicații pentru România și partenerii strategici din Europa de Est.