dan-dimaDan Dima, născut la 9 februarie 1974, este licențiat în drept și a urmat diverse specializări în domeniul comunicării strategice și al diplomației publice, inclusiv la Annenberg Institute (University of Southern California).

În anul 2012 a început primele studii aplicate cu privire la

posibilitatea implementării și operaționalizării diplomației publice în România, iar în anul 2014 publică cartea „Noua Practică Diplomatică – Diplomația Publică”, lucrare lansată cu ocazia primului Forum pentru Diplomație Publică organizat în România.

De asemenea, Dan Dima este fondatorul Centrului pentru Diplomație Publică, entitate neguvernamentală care a organizat până în acest moment toate cele 4 ediții anuale ale Forumului pentru Diplomație Publică, unele dintre ediții find desfășurate sub Înaltul Patronaj al Președintelui Romaniei, evenimente la care au fost prezenți cei mai calificați specialiști în domeniu din SUA, Marea Britanie, Spania, Germania sau China. În anul 2017, Centrul pentru Diplomație Publică va organiza ediția a 5–a a Forumului pentru Diplomație Publică.

Dan Dima a ocupat poziția de consilier al vicepreședintelui Senatului Romaniei, cea de consilier al ministrului pentru trei miniștri de externe ai României, consilier al șefului cancelariei Președintelui României și în prezent este senior adviser la Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale.

Este căsătorit și are doi fii.