Lansăm astăzi primul episod din noua emisiune educativă pentru tineri: “Adevărul gol-goluț!” – o producție LARICS realizată în parteneriat cu Radu Hângănuț. Emisiunea face parte dintr-un proiect susținut de Departamentul de Stat al SUA în cadrul NATO și își propune să aducă publicului din online un produs de educație media accesibil și util.

Putem combate dezinformările cu ajutorul jocurilor? Specialiștii spun că da, iar platformele de fact checking ne oferă simulatoare de comunicare în online în care putem să ne simțim mici regi sau regine ale conspirațiilor. Efectul este unul pozitiv, pentru că în acest fel învățăm să recunoaștem dezinformările atunci când le întâlnim.

Noi ne-am jucat Go Viral – un joc de 5 minute care vă ajută să vă protejați împotriva dezinformării COVID-19. Veți afla despre unele dintre cele mai frecvente strategii utilizate pentru a răspândi informații false și înșelătoare despre virus. Înțelegerea acestor trucuri vă permite să le recunoasteți data viitoare când le întâlniți online. 
Îl poți accesa aici: www.goviralgame.com


Încearcă și aceste jocuri:


Bad News: www.getbadnews.com

Harmony Square: www.harmonysquare.game