Nicolae Țîbrigan

Nicolae Țîbrigan

Este licențiat în Sociologie la Universitatea din București, absolvent al masterului Studii de securitate din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

În prezent este doctor în Sociologie și cercetător la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Din 2017 este expert-colaborator în cadrul think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA), coordonând o serie de proiecte de demascare a dezinformării digitale din spațiul informațional de limbă română. Se axează pe activități de cercetare și analiză a securității informaționale, combaterii dezinformării digitale și comunicării strategice. Domenii de interes: sociologie politică, război informațional, sociologia identității colective, studii de securitate, analiza informațiilor.

Este autor a numeroase articole apărute în publicații de specialitate ce tratează subiecte legate de relațiile între România și Republica Moldova, zona extinsă a Mării Negre, spațiul ex-sovietic etc.

Aptitudini

Postat pe

7 iunie 2018