Antonia Colibasanu

Antonia Colibasanu

Antonia Colibasanu este un analist geopolitic cu experiență, care se concentrează pe analiza strategică a informațiilor competitive. Ea s-a alăturat recent echipei Geopolitical Futures (Perspective Geopolitice) ca Analist Principal, după ce a lucrat mai mult de 10 ani la agenția de analiză globală Stratfor, în diferite funcții, inclusiv partener pentru Europa și vicepreședinte al departamentului de  marketing internațional.

Ea lucrează în strânsă legătură cu cei mai vânduți autori, George Friedman și Robert D. Kaplan, și lucrează în calitate de consilier onorific al Ministrului Energiei din România. Dr. Colibasanu este, de asemenea, lector la Academia Română de Informații Naționale și la Universitatea din București. Ea vorbește în mod frecvent despre economia internațională și securitate la conferințe și evenimente din Europa, iar din 2012, și-a desfășurat activitatea în cadrul Consiliului pentru învățământ al Academiei Internaționale de Studii Avansate din Grecia, un program de vară care reunește studenți din Eurasia și Orientul Mijlociu.

Înainte de a se alătura agenției Strafor în 2006, Dr. Colibasanu a lucrat într-o varietate de funcții la Asociația Mondială a Trade Centre din București. Printre alte acreditări academice, deține un doctorat în afaceri și economie internațională de la Academia de Studii Economice, teza sa concentrându-se pe analiza riscului de țară și a proceselor de de luare a deciziilor în vederea investițiilor din cadrul companiilor transnaționale. De asemenea, deține o diplomă de master în managementul proiectelor internaționale. Este absolventă a Institutului Internațional pentru Politici și Economie de la Universitatea din Georgetown.

Aptitudini

Postat pe

7 iunie 2018