Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL) și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), au onoarea să vă invite la Workshopul “Sănătatea Românilor în timpul pandemiei COVID-19”.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate rezultatele Barometrului de Sănătate Publică (Octombrie 2020), o cercetare sociologică ce evaluează percepția românilor cu privire la sănătatea lor și la sistemul de sănătate, în perioada pandemiei de COVID-19.

  • Care ar trebui să fie prioritățile Guvernului
  • Cât de informați se consideră românii cu privire la pandemia de COVID-19
  • Ce opinie are populația cu privire la un viitor vaccin împotriva COVID19
  • Care este nivelul de informare al populației cu privire la accesul la servicii medicale, medicamente inovatoare și vaccinare

Toate acestea vor fi discutate în cadrul unui workshop al cărui principal obiectiv este identificarea unor direcții strategice pentru perioada următoare, în contextul menținerii domeniului sănătății ca prioritar, atât pentru autorități cât și pentru publicul general.

Evenimentul va avea loc, joi 12 noiembrie 2020, începând cu ora 10:00.
Aula Academiei Române, Academia Română, Calea Victoriei 125.

La evenimentul tip workshop sunt invitați să participe reprezentanți la nivel înalt ai autorităților, factori de decizie, voci importante ale sistemului medical, reprezentanți ai mediului academic și ai industriei de medicamente. Informații despre eveniment vor fi transmise și reprezentanților mass-media.