LARICS, primul Laborator de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică din România, este un proiect ISPRI (Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române), realizat împreună cu parteneri strategici externi și interni.

LARICS funcționează în interiorul ISPRI, ca structură componentă a institutului, dar cu agendă separată și specifică. Scopul principal este de analiza a evenimentelor interne și externe, a presei internaționale, cu referire specială la România și Republica Moldova în contextul unor confruntări purtate în spațul mediatic care au ajuns, în anumite evaluări, la dimensiunea unor „războaie informaționale”.

De asemenea, LARICS lansează o serie de campanii de informare publică și o serie de cursuri pentru jurnaliști dedicate “războaielor informaționale” (acțiuni de propagandă, dezinformare, manipulare publică, identificarea acestora, metode și strategii de contracarare etc.) cu scopul de a avertiza opinia publica și de a contracara efectele nocive ale acestora.

larics.ro pune în dezbatere analiza conceptelor, a metodelor și a tehnicilor de manipulare/comunicare publică, a componentelor principale ale războaielor informaționale și este o o resursă unică pentru decidenți politici, presă de specialitate, cercetători interesați de fenomen, studenți etc.

Prin analizele realizate, larics.ro își propune să devină inclusiv o sursă de „early warning” (avertizare timpurie) în ceea ce privește posibile campanii publice de dezinformare declanșate pe teritoriul celor două state.

SUSȚINE PROIECTUL LARICS ROMANIA

Conținutul nostru editorial este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oamenii care ne susțin. Micile tale donații ne arată ca apreciezi munca noastră și ne ajută să continuăm activitatea organizației. Contribuie și tu!

SUSȚINE